Werkplaats Onderwijs Ontwerp (WOO)

In het kort

In de IRIS Werkplaats Onderwijs Ontwerp (WOO) doe jij met je werkplaats collega’s ervaring op in het ontwikkelen van onderwijs gericht op de toekomst. Met creatieve werkvormen zowel binnen als buiten de scholen, ga je verkennen wat er zich allemaal afspeelt in het onderwijsveld. Omdat leervragen en werksituaties verschillen, zal het traject voor iedere deelnemer verschillend zijn. De werkplaats kent een flexibele structuur, waarin alle ruimte is voor je eigen visieontwikkeling op onderwijs en het ontwerpen van onderwijsproducten in welke vorm dan ook.

Doelgroep

Wil jij:

  • je laten inspireren voor een eigen onderwijsontwerp?
  • aan het stuur staan van je eigen leerproces?
  • je professionele ruimte benutten?
  • naadloos inhoud, didactiek en ICT integreren?
  • met collega’s, leerlingen en externen praktische ontwerpresultaten realiseren?

 

Dan is de WOO zeker iets voor jou!

Inhoud

Inhoud

In dit traject zullen we je gericht ondersteunen in jouw ontwikkeling naar meer flexibiliteit in je houding en gedrag in het onderwijs. Hierdoor kom je nog meer aan het stuur te staan van je eigen leerproces en hoe je invulling wilt geven aan de relatie met jouw leerlingen. Kernbegrippen hierbij zijn verwonderen, inspireren, uitdagen, prikkelen, ontmoeten, talent ontwikkelen, kwaliteiten benutten en eigenaarschap.

In dit traject staan drie pijlers vast: het LEREN, het SAMEN en het ONTWERPEN. Bij iedere pijler horen experts, theorieën, locaties, praktijkvoorbeelden etc. Het leren samen ontwerpen zal vooral draaien om integratie van deze drie pijlers. Integratie van de onderwerpen, tussen de deelnemers, maar zeker ook integratie van de werkplaats en haar producten in de scholen.

 

Globaal programma

  • een kick-off van een hele dag;
  • een tweedaagse in september;
  • 9 ontmoetingen gedurende het schooljaar op de maandagmiddag/avond op wisselende locaties in het westen van het land;
  • een finaledag.

Data

In overleg.

Begeleider

Judith IJsseldijk, tel. 06-24 22 34 89, email: j.ijsseldijk@iris-cvo.nl

4.995,-

De kosten zijn inclusief twee hotelovernachtingen, catering (koffie/thee/lunch(es)/diner(s)) lesboeken en overige lesmaterialen.

Inschrijven of meer informatie

Ben je benieuwd of deze Werkplaats bij je past en wil je meer informatie? Neem contact op met een van de begeleiders. Of schrijf je hier direct in.

Ervaringen van cursisten

‘Onderwijsvernieuwing vind ik belangrijk. Via de WOO leer ik niet alleen zelf, ik hoor en zie ook ideeën van anderen die me aanspreken en die ik eventueel op mijn eigen manier zou kunnen gebruiken.’

 

Jorrit de Boer, docent Levensbeschouwing en ICT coördinator op het ECL in Haarlem.