Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

Belangstelling voor de nieuwe HVX-klas nu al groot

 

De voorbereidingen voor de HVX-klas, die in september 2018 op het Herbert Vissers College van start gaat, zijn in volle gang. Het digitale volgsysteem is uitgezocht, projectideeën krijgen vaste vorm en er wordt in diverse lessen al proefgedraaid met het bouwen aan Learning Power. Er is een mooi filmpje gemaakt dat het HVX-concept goed uitlegt. Op 26 september is er op het HVC vanaf 19.15 uur een informatieavond voor ouders, leerlingen, basisschool docenten en andere belangstellenden om de nieuwe onderwijsmethode van HVX toe te lichten. De belangstelling is nu al groot.

 

Vanaf september 2018 kunnen 45 leerlingen met een vmbo-kader- tot en met gymnasiumadvies kiezen voor HVX (Herbert Vissers eXplore). Zonder lesrooster, cijfers en bel die elke vijftig minuten gaat, werken de leerlingen met de hulp van hun docenten aan hun persoonlijke leerroute en vakoverstijgende projecten waarin kennis en vaardigheden met elkaar worden gecombineerd. In het uitlegfilmpje wordt krachtig uitgelegd hoe HVX het goede van het klassikale systeem – het werken naar diploma’s met een vaste, gegarandeerde waarde – koppelt aan het bouwen van Learning Power: veerkracht en doorzettingsvermogen, vindingrijkheid, reflectief vermogen en interactie. Iedereen kan namelijk beter worden in leren. Bekijk hier het filmpje.

 

Grote belangstelling

“Sinds ons eerste persbericht in de zomer hebben we al flink wat reacties van ouders en andere belangstellenden gekregen op ons nieuwe initiatief”, zegt Evert-Jan Oppelaar, één van de initiatiefnemers en projectleider van HVX. “De reacties laten stuk voor stuk zien dat er echt behoefte is aan deze nieuwe toevoeging aan ons onderwijsaanbod. We vinden het spannend en willen er graag alles over vertellen tijdens de informatieavond.”

 

Pionieren in de polder

“HVX als onderwijsmethode bestaat nog niet in Nederland,” vertelt rector Uldrik Speerstra trots. “Het is een initiatief van docenten van onze school, die al jarenlang bezig zijn met vormen van onderwijs die passen bij de leerling van nu en de eisen die de moderne tijd aan onderwijs stelt. Bezoeken aan scholen in binnen- en buitenland, brainstormsessies, scholing, bestuderen van theorieën, vallen en opstaan hebben geleid tot dit nieuwe onderwijssysteem. Het is echt pionieren in de polder.”

 

Projectwebsite, facebookpagina en informatieavond

De komende tijd kunnen leerlingen van groep 8 en hun ouders kennismaken met deze nieuwe methode. Tijdens de informatieavond op 26 september, maar ook tijdens een tweedaagse, waarbij geïnteresseerde leerlingen vast kunnen ervaren of deze vorm van onderwijs bij hen past. U kunt de ontwikkeling van de HVX klas volgen via de HVC website en via Facebook.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Evert-Jan Oppelaar, projectleider HVX-klas, via ej.oppelaar@hvc.nl.