International School Haarlem

De International School Haarlem (ISH) is een initiatief van stichting IRIS, Salomo – Stichting voor Christelijk Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland – en de gemeente Haarlem.

 

In september 2017 is de basisschool afdeling succesvol van start gegaan. Dagelijks gaan nu meer dan 260 kinderen met 26 verschillende nationaliteiten met plezier naar school. Voordat de school permanent kan worden gehuisvest deelt de basisschool afdeling, de komende jaren het gebouw met het Eerste Christelijk Lyceum (ECL).

 

De International School Haarlem (ISH) is begin september 2018 gestart met de afdeling voortgezet onderwijs. De afdeling voortgezet onderwijs is gehuisvest in het kantoorpand aan de Oorkondelaan 65 in Haarlem. Daar zijn ook de hoogste klassen van het primair onderwijs naar toe verhuisd. Het pand aan de Schreveliusstraat 27 blijft in gebruik voor de onderbouw van de basisschool afdeling.

 

Dit schooljaar volgen zo’n 225 leerlingen internationaal basisonderwijs en 178 leerlingen internationaal voortgezet onderwijs.

 

Komende periode maken de gemeente en de schoolbesturen nieuwe afspraken over verdere groei van de school. Op langere termijn wordt gezocht naar een definitieve locatie voor de ISH, want zowel de Schreveliusstraat als de Oorkondelaan zijn tijdelijke locaties.

ISH-logo-International-school-Haarlem-Stichting-IRIS

ISH in het kort

  • 403 leerlingen
  • 40 medewerkers