Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

KSH-leerlingen volgen gastcollege Philosophy, Politics & Economics 

Vwo 5 en 6-leerlingen van de KSH hebben in december een bijzonder gastcollege van de opleiding Philosophy, Politics & Economics (PPE) gevolgd. Deze interdisciplinaire opleiding, die wordt gegeven aan de VU in Amsterdam, leert studenten de samenleving te doorgronden vanuit verschillende invalshoeken. Er wordt daarbij gebruik gemaakt van de analytische instrumenten uit de filosofie, economie en politiek. Het college werd gegeven door universitair docent Roland Luttens en had als thema ‘Brinkmanship’: politiek die tot de rand van oorlog gaat, waarbij grote risico’s niet uit de weg worden gegaan. Luttens gebruikte hierbij de crisis tussen de Amerikaanse president Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un als actueel voorbeeld.

Gastlessenprogramma
Om de verschillende wetenschapsgebieden dichter bij de leerlingen te brengen heeft de KSH het gastlessenprogramma opgezet.  De lessen worden op school gegeven en verzorgd door professoren die lesgeven op een universiteit. De volgende gastles is op 24 januari a.s. en heeft als titel ‘Door vreemde ogen: Nederland van buitenaf bekeken‘.