Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

Kick-off Fataal op Kaj Munk

Op woensdag 7 februari werd op het Kaj Munk College uitgebreid stilgestaan bij de impact van zinloos geweld.

Het homokoppel Ronnie en Jasper uit Arnhem is woensdag op het Kaj Munk College begonnen met een scholentour tegen zinloos geweld. Zij ervaren nog steeds de fysieke en mentale gevolgen van zinloos geweld, toen zij na een avondje stappen werden aangevallen door jongeren met een betonschaar.

Het stel wil de scholieren met hun verhalen bewust maken van wat voor impact zinloos geweld heeft. ‘Ik denk dat je daar te weinig bij stilstaat, als ik zie hoe ik ernaar heb gekeken achteraf’, vertelt Ronnie. ‘Dan zie ik dat het veel meer impact heeft dan je van tevoren kunt bedenken.’

Het verhaal dat beiden vertelden in Hoofddorp maakte veel indrukken op de 140 leerlingen uit 4 havo. ‘Ik denk dat het mensen, zeker van onze leeftijd, aanspreekt omdat het een heftig verhaal is’, zegt een leerling. ‘Hopelijk helpt het om mensen te laten nadenken, voordat ze iets doen’, zegt een ander.

Lees hier het artikel op omroep Gelderland.
Lees hier het artikel op HCnieuws.
Bekijk hier het item op Hart van Nederland (minuut 9.35).