Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

AANMELDING EN INSCHRIJVING BRUGKLAS VO SCHOOLJAAR 2018-2019

99 % van de leerlingen geplaatst op een school uit hun top 3

Net zoals vorig jaar is iedere leerling gevraagd om meerdere keuzes op te geven. Dit leidde wederom tot merkbaar drukkere open dagen op de scholen in het voortgezet onderwijs. Veel leerlingen hebben zich breed georiënteerd en meerdere voorkeuren opgegeven.

Voor het schooljaar 2018-2019 hebben zich 3.260 leerlingen op verschillende scholen in Zuid-Kennemerland aangemeld. De gezamenlijke schoolbesturen zijn blij te kunnen melden dat 97,5% van dit aantal is geplaatst op de school van eerste voorkeur. Onder toezicht van een notaris is de plaatsingsprocedure uitgevoerd.

In het beroepsgericht vmbo en vwo konden alle leerlingen op de school van hun eerste voorkeur worden geplaatst. Bij het vmbo-tl, havo en gemengd advies havo/vwo was dat voor 86 leerlingen niet mogelijk. 61 van deze 86 leerlingen zijn geplaatst op een school uit hun top 3.

Vijf leerlingen kunnen nog niet geplaatst worden, waarvan drie leerlingen minder dan vijf voorkeursscholen hebben opgegeven, 1 leerling een school heeft aangegeven die niet conform zijn VO-advies is en een andere leerling een school buiten de regio heeft gekozen.

Voor het vmbo kunnen deze leerlingen terecht bij het Wim Gertenbach College, de Hartenlust Mavo, Haemstede Barger Mavo, Duin- en Kruidberg Mavo, het Vellesan College, het Haarlem College en het Sterren College.

Voor havo is nog ruimte op het Coornhert Lyceum, Het Schoter, het Kennemer Lyceum, het Ichthus Lyceum en het Vellesan College.

Vanmiddag zijn alle leerlingen die niet geplaatst zijn op de school van hun eerste keuze gebeld. Vanaf 15.00 uur publiceren alle scholen de geplaatste leerlingen op hun website.

Medio juni wordt de ‘regeling aanmelding en inschrijving’ geëvalueerd. De ervaringen van ouders en leerkrachten worden hierbij meegenomen.