Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

ECL trapt het jubileumjaar af met verrassingsact voor leerlingen

Op dinsdag 4 september startte het ECL het 100 jarig bestaan met een uitgebreid programma. In de ochtend werd het ECL lustrumlogo onthuld. Dit logo is door een leerling ontworpen en afgedrukt op de speciale jubileum T-shirts die alle docenten en leerlingen die dag droegen. Daarna begonnen alle leerlingen in klassenverband met het maken van een kunstwerk. Aan het einde van de ochtend liepen de leerlingen en docenten in colonne naar de Grote Markt waar de leerlingen een praatje van de rector verwachtten, maar … dat pakte anders uit. Wat bleek? De docenten van de school begonnen uit het niets een flashmob. Nadat de leraren klaar waren, deden ze het daarna nog eens dunnetjes over, ditmaal met de leerlingen samen.

www.kibet4kidsfoundation.org
Gedurende het hele schooljaar zamelen de leerlingen op het ECL geld in voor een school in Kenia via Stichting Kibet4Kids. IRIS overhandigde daarom een cheque van € 2.000 aan Auke van de Wal, rector van de school. Het geld is bestemd voor die twee leerlingen, die het meest ludieke sponsoridee ten uitvoer brengen. Deze leerlingen mogen t.z.t. naar Kenia afreizen; de cheque is een bijdrage in de reiskosten. Het ECL verwacht op korte termijn veel originele, creatieve en vooral lucratieve sponsoracties.

Kijk voor alle overige jubileumactiviteiten van het ECL op www.ecl.nl.