Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

Succesvolle IRIS Inspiratiedag: Zelf aan Zet

Op 7 april organiseerde IRIS de jaarlijkse Inspiratiedag op de KSH in Hoofddorp. Naast het college van bestuur, de directeuren/rectoren en een aantal leden van de raad van toezicht, deden van elke school leerlingen, docenten en teamleiders mee. Thema was gekanteld leiderschap, één van de vier pijlers van het IRIS strategisch meerjarenplan met als subthema: zelf aan zet.

Het was een energieke middag waarbij de deelnemers in verschillende samenstellingen met elkaar aan de slag gingen. Een programma waar ‘denken en doen’ zo veel mogelijk tegelijkertijd plaats vond. Aan het eind van de middag presenteerde elke school, als concretisering van het thema ‘zelf aan zet’, een eigen, nieuw initiatief. Zo wil de KSH bijvoorbeeld een erehaag introduceren van al het onderwijzend personeel en leerlingen. Vóór het examen begint zullen zij de examenleerlingen enthousiast toejuichen. Een positieve start die het zelfvertrouwen van de leerlingen hopelijk een boost geeft!

Ook de leerlingen die hadden meegedaan waren na afloop enthousiast: ‘Ik weet nu dat ik met mijn rector ook echt heel hard kan lachen’, was het antwoord van een leerling op de vraag wat haar die middag het meest was bijgebleven …