Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

De IRIS ‘Onder- en Bovenwijsdag’ op Ruigoord | Leren van en met elkaar, verwonderen en inspiratie opdoen

Op 20 september organiseerde IRIS de jaarlijkse Onderwijsdag. De ‘Onder- en Bovenwijsdag’ vond plaats op een bijzondere locatie namelijk het kunstenaarsdorp Ruigoord in Amsterdam. Het werd een dag die mogelijkheden bood om nieuwe dingen te doen en te ervaren. Leren van en met elkaar, verwonderen, inspiratie opdoen, elkaar ontmoeten, ontspanning, de spelende mens, out of the box, humor, meedoen, prikkelen en gezelligheid stonden dan ook centraal.

Van tevoren kon gekozen worden uit een groot aanbod aan workshops. Workshops verzorgd door kunstenaars van Ruigoord, maar ook door collega’s over onderwerpen als persoonlijke ontwikkeling, klassenmanagement, hoogbegaafdheid etc. Er was verder keuze uit verrassende rondleidingen, inspirerende voordrachten, boeiende lezingen en niet-alledaagse activiteiten als bijvoorbeeld het bouwen van een yurt of het ondergaan van een cacao groepsceremonie. Zo’n vijfhonderd collega’s – onderwijzend, maar ook niet-onderwijzend personeel – van alle IRIS-scholen deden enthousiast mee.

De dag werd afgesloten met een gezamenlijke borrel in het zonnetje. Het Orakel van Amsterdam voorspelde de aanwezigen de toekomst voordat iedereen huiswaarts ging.