Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

Kom op 6 maart naar onze Meet & Greet!

Het lerarentekort in het voortgezet onderwijs is een ernstig probleem. De laatste arbeidsmarktramingen gaan uit van een verwacht tekort van ongeveer 2.500 in 2030 (bron: VO-raad). Ook onze regio heeft steeds meer moeite kwalitatief goede docenten aan te trekken voor de tekortvakken: wiskunde, natuurkunde, scheikunde, klassieke talen, Duits, Frans, techniek en informatica. Daarom zijn tal van regionale initiatieven gestart om het probleem gezamenlijk het hoofd te bieden.

Op 6 maart a.s. vindt in de Expo Haarlemmermeer een Meet & Greet Event plaats van VO-en MBO-scholen in de regio Kennemerland & Groot-Amsterdam. In totaal doen 44 scholen mee. Dit event, bedoeld voor zij-instromers, leraren in opleiding en iedereen die nieuwsgierig is om te werken in het onderwijs, staat in het teken van ontmoeten, leren en inspireren.

Second-career teachers en aankomende docenten ontmoeten de scholen uit de onderwijsregio en maken in een informele setting kennis. Ze worden bij aanvang geïnspireerd door spreker Peter Heerschop en kunnen daarna in gesprek met collega’s van alle scholen. Ook hebben ze de mogelijkheid om een workshop of een korte algemene voorlichtingsronde te volgen. Talent als Docent en opleidingsinstituten zijn aanwezig om bezoekers te informeren over oriëntatie- en opleidingsmogelijkheden.

 Het programma op 6 maart is als volgt:

17:45 – 18:15      Inloop met livemuziek door leerlingen
18:15                   Opening en welkom
18:15 – 19:00     Presentatie door Peter Heerschop
19:00 – 21:00    Doorlopend in gesprek met docenten van de scholen
19:15 – 19:45     Workshop: Hans Kaldenbach & acteur – Hoe om te gaan met jongeren in de klas?
20:00 – 21:00   Doorlopende korte voorlichtingsrondes van Talent als Docent
21:00                 Afsluiting

Klik hier om je aan te melden.