Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

Twee docenten Herbert Vissers College onderscheiden door de Nederlandse Bridgebond

Het Herbert Vissers College (HVC) biedt de leerling kansen om hun talenten te ontwikkelen. Dit gebeurt in de vakken die de school aanbiedt en waarin de leerlingen examen gaan doen. Daarnaast zijn er extra programma’s om leerlingen te laten ontdekken waar hun talent ligt. In de onderbouw volgt elke leerling een talentvak, bijvoorbeeld beeldende kunst, nieuwe media, robotica, podiumkunst of sport & lifestyle. Naast deze keuzemogelijkheden biedt de school ook bridge aan en met succes!

De docenten Romano de Bock en Sam Spaargaren van het Herbert Vissers College in Nieuw-Vennep hebben een bijzondere onderscheiding gekregen van de Nederlandse Bridgebond. Zij kregen uit handen van de voorzitter van de NBB, Koos Vrieze, de Hunebedtrofee uitgereikt tijdens het jaarlijks congres, deze keer in sportcentrum Papendal. Deze prestigieuze prijs wordt vanaf 1967 uitgereikt aan mensen die iets bijzonders hebben gedaan voor de bridgesport in Nederland. Er staan in dit rijtje dan ook (in de bridgewereld) beroemde namen als Berry Westra en Chris Niemeijer.

Sinds 2013 geven Sam en Romano op hun school het ‘talentvak’ bridge. Het HVC is hiermee de eerste middelbare school waar bridge, als volwaardig keuzevak compleet met beoordeling en vermelding op het rapport, op het lesrooster staat. De Nederlandse Bridgebond heeft als speerpunt voor 2019 om bridge te promoten op middelbare scholen. De heren de Bock en Spaargaren tonen al voor het zesde jaar aan dat bridge populair kan zijn onder middelbare scholieren. Ondanks heftige ‘concurrentie’ van andere talentvakken kiezen veel leerlingen toch juist voor bridge.

Inmiddels lopen op het Herbert Vissers College zo’n 150 leerlingen rond die de basis van het bridgespel onder de knie hebben en zijn er ruim 800 leerlingen die kennisgemaakt hebben met minibridge. Als andere middelbare scholen het voorbeeld volgen van het HVC, dan zal het snel gedaan zijn met de vergrijzing van de bridgesport.